Barcelona Turisme
Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter
Restricted area
Remember password

Enter your contact e-mail where we can send you your username and password

L'Ateneu Barcelonès celebra 150 anys d'història
La institució catalana programa un cicle de conferències per reflexionar sobre els reptes de futur.
L'entitat acompanya la societat i la cultura de Catalunya en la voluntat de ser present en el debat intel·lectual.
30.06.2011
Barcelona, març de 2011. -- L'Ateneu Barcelonès ha arribat als seus 150 anys d'història. La institució civil que té com a finalitat difondre la cultura catalana i participar en el desenvolupament del país, és alhora, com deia Josep Pla, “un refugi idoni per pensar, debatre, explicar i difondre tota mena d'idees i projectes que en moltes ocasions han estat cabdals per a Catalunya”.

Per a commemorar el seu aniversari, s'han programat un cicle de conferències de l'àmbit cultural, polític, econòmic i sociològic sota el títol de Catalunya 2050. Com serà la societat catalana d'aquí 50 anys centrarà aquest seguit d'actes que s'aniran repetint al llarg de l'any 2011. Així mateix, s'ha dut a terme la restauració de la façana, la sala d'actes, l'espai Verdaguer del Palau Savassona i la biblioteca, una de les més importants, per la seva destacada col·lecció d'art.

L'any 1860 es va constituir el Ateneo Catalán, les arrels de l'actual Ateneu Barcelonès www.ateneubcn.org, presidit actualment per l'arquitecte Oriol Bohigas. El compromís d'aquesta corporació catalana no ha variat, segueix sent un referent social amb la mirada al futur. Per aquest motiu, l'entitat del carrer Canuda, edita llibres, activa la seva presència al ciberespai i entra a diferents xarxes socials com Twitter i Facebook per tal d'atraure un públic més ampli i jove. Una altra de les activitats destacades és apadrina un llibre que, mitjançant una petita aportació econòmica, permet tenir un tresor únic, per a restaurar-lo, custodiar-lo o protegir-lo.

La institució ha assolit en aquesta dècada 4.200 inscripcions. La majoria de les quals corresponen a dones i amb una perspectiva de creixement pel que fa al públic juvenil, d'entre 16 i 18 anys.
Contacta amb Home
Tel:
Fax:
Mail:
[+34] 931 234 567
[+34] 931 234 567
info@barcelonaturisme.com

We highlight

Mitja Marató Barcelona
14 February 2016
The 26th Half Marathon covers an urban circuit of 21,097km, is the first big race of 2016
Mobile World Congress
22-25 February 2016
The most innovative industry-leading event in global mobile communications.
ENETS 13th
9-11 March 2016
Annual Conference of the European Neuroendocrine Tumor Society
Zurich Marató de Barcelona
13 March 2016
The key competition in athletics where amateur runners are the protagonists